Glutenfri Ungspannkaka med zucchini och pumpakärnor

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl havremjölk
  • 1 zucchini
  • 1 ½ dl pumpakärnor

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv zucchinin på rivjärn, salta och låt den rinna av i kaffefilter ca 20 min. Fräs den sedan gyllenbrun på medelvvärme i lite olja.

Vispa ägg, mjöl, bakpulver och mjölk.

Tillsätt zucchini och pumpafrön.

Smörj en långpanna ordentligt och häll i smeten. Grädda i ugn ca 35-40 minuter.

Servera gärna med bacon och lingonsylt.

 

0 likes

Comments

comments