Glutenfri Tårtbotten

Posted on Sep 8, 2013

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk psylliumfröskal/fiberhusk
  • 1 dl hett vatten
  • 2 dl fin glutenfri mjölblandning (120 g)
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite snör eller margarin samt kokos eller glutenfritt ströbröd till formen

Gör såhär:

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt psyllium och rör om väl. Häll på det heta vattnet under omrörning.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem försiltigt i äggblandningen.

Smörj en rund bakform ca 24 cm med löstagbara kanter. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 35-40 minuter.

Låt kakan kallna en stund i formen innan du stjälper upp den.

Dela den i önskat antal bottnar.

0 likes

Comments

comments