Glutenfri tårta med passionsfrukt, vaniljkräm och chokladmousse

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

  • 3 dl glutenfritt mjöl (Toro fin kakemiks)
  • 4 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl färdig vaniljkräm
  • 1 pkt chokladmousse (påse med pulver som blandas ut med vatten el mjölk)
  • 1 pkt sockermassa, finns färdig på de flesta större mataffärer
  • några droppar röd karamellfärg om du önskar en tårta med rosa lock
  • 1,5 dl grädde
  • 6-9 passionsfrukter

Gör såhär:

Det står på Toro paketet hur sockerkakan ska lagas

Gör chokladmoussen-den kan behöva 1 timmes tid i kylskåp innan användning

Sen är det bara att låta kakan svalna helt och dela den med en vass lång kniv

Lägg på fyllningarna i den ordningen du önskar

Vispa grädden och smörj över hela kakan även sidorna

Kavla ut sockermassan och rulla den över kakan

Koka kaffe och lämna disken till senare

Njut

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar