Glutenfri Sockerkaka

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Sockerkaka

Glutenfri Sockerkaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med glutenfritt ströbröd.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål.

Blanda i smörblandningen i ägg och sockerblandningen och rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna. Häll över smeten i den bröade formen.

Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt smör eller margarin.

0 likes

Comments

comments