Glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning

Posted on Okt 2, 2012

 

Ingredienser:

  • 50 gram osaltat margarin
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl brunt rörsocker
  • 3 dl Schär Mix (Mix Pâtisserie)
  • 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader

Smöra en kakform och ha i cocos i stället för ströbröd

Koka vattnet och tillsätt margarinet, rör runt det tills det smälter

Vispa ägg och socker på full effekt med elvispen tills sockret knappt är synligt och smeten luftig

Blanda mjölet och bakpulvret, vänd det sen ner i äggblandningen ihop med margarinvattnet.

Vispa allt tills det är klumpfritt och välblandat

Häll upp det i formen och sätt in kakan i ugnen på nedersta gallret/hacket.

Gräddas i cirka 30 minuter beroende på ugn.

Vaniljsås:

Smält 100 gram margarin, 2 msk vaniljsocker, 1/2 vaniljstång och 1 dl mjölk, låt svalna.

Dela sockerkakan på mitten och dränk bottnarna med vaniljsåsen, sätt ihop kakan och låt smakerna sätta sig en stund.

Tips till sockerkaksmeten, när jag blandar mjölmixen och bakpulvret gör jag det i en plastpåse med massa luft i som jag bara snurrar några varv, lätt och smidigt.
Lycka till

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar