Glutenfri Smulpaj

Posted on Jun 23, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Smulpaj

Glutenfri Smulpaj

  • 1 1/2 dl boveteflingor
  • 1 1/2 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör alternativt 100 g laktosfritt smör

Bärfyllning:

  • 3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
  • 3⁄4 dl strösocker
  • 1⁄2 msk potatismjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°.

Blanda boveteflingor, mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Rabarberfyllning: Byt ut bären mot 1 liter (500g) rabarber i skivor. Blanda med 1 dl strösocker och 1 msk potatismjöl.
Äppelfyllning: Byt ut bären mot 3/4 liter tunna äppelklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1 tsk kanel.
Plommonfyllning: Byt ut bären mot 3/4 liter plommonklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel.

0 likes

Comments

comments