Glutenfri Smulpaj med äpple

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Smulpaj äpple

Glutenfri Smulpaj äpple

Smuldeg:

  • 2 dl Risenta müsli, t ex med tranbär och russin
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl Risenta nyponskalmjöl
  • ½ dl Risenta råsocker
  • 125 g smör, kallat skuret i tärningar

Fyllning:

  • 3 äpplen
  • 2 tsk Risenta råsocker
  • ½ tsk malen kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål.

Smörj små portionsformar med smör och skär äpplena i tunna klyftor.

Blanda klyftorna med råsocker och malen kanel. Lägg klyftorna i botten på formarna och strö över smuldegen.

Grädda ca 15-20 min.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Receptet kommer från Risenta!

 

0 likes

Comments

comments