Glutenfri Smörgåstårtbit

Posted on Nov 13, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Smörgåstårta

Glutenfri Smörgåstårta

  • 4 skivor grovt formbröd
  • 8 skivor vittt formbröd

För garnering av sidorna och ovansidan:

  • 2 hårdkokta skivade ägg
  • Ca 10 färska eller frysta
  • tinade och skalade räkor.
  • 20 tunna skivor gurka
  • Ca 1/2 dl mjukost
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • Ca 15 skivor ost
  • Ca 4 tunna skivor rökt skinka.
  • Ca 5 tunna skivor citron
  • 4 vindruvor
  • 1 dillkvist
Fyllning 1:

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/4 dl hackad purjolök
  • 2 msk chilisås
Fyllning 2:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl färska eller frysta tinade och skalade räkor.
  • 1-2 msk hackad dill
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 msk mjölk

Pepparrotsvisp:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk pepparrot
  • (färdigriven i burk eller tub)

Gör så här:

Fyllning 1: Öppna och häll i en burk tonfisk i en bunke. Blanda i den finhackade purjolöken och chilisåsen.
Rör ihop ingredienserna till en jämn ”smet”.

Fyllning 2: Finhacka 2 hårdkokta ägg och lägg i en bunke. Skala och skär räkorna i mindre bitar och lägg i skålen. Blanda i den finhackade dillen och majonnäsen. Rör om ordentligt med slev, avsluta med att tillsätta 1-2 msk mjölk så att det binder ihop fyllningen till en jämn ”smet”.

Pepparrotsvisp: vispa vispgrädden hård och tillsätt
1 msk riven pepparrot eller färdigriven pepparrot ur tub
eller burk, rör om ordentligt.

Kantskär brödskivorna så att de blir jämna fina fyrkanter. Lägg 4 skivor Fria Grova på ett fat eller en bricka. Fördela fyllning 1 över de utlagda bröden.

Bygg på med nästa lager formbröd bestående av 4 skivor Fria Vita och bred på fyllning 2 på detta lager. Lägg på de sista 4 skivorna Fria Vita som ett översta lager. Bred ett tunt lager mjukost på sidorna och på ovansidan av smörgåstårtan, detta för att garneringen ska fastna bra.

Garnera sidorna med salladsblad och/ eller ost. Garnera ovansidan med salladsblad, skivade ägg, majonnäs, räkor, tomat, gurka, citronskivor och dill.

Klicka en matsked pepparrotsvisp på varje skinkskiva, rulla ihop dem och garnera ovansidan med dem. Avsluta med att placera ut vindruvorna snyggt.

Självfallet kan du garnera smörgåstårtan precis som du vill, bara fantasin sätter gränserna!

Receptet kommer från Fria

0 likes

Comments

comments