Glutenfri Skaldjursrisotto

Posted on Aug 29, 2013

Ingredienser:

4 personer

  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 st thaichili
  • 8 dl vatten
  • 3 dl arborioris
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivilja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, (330 g)
  • 1 burk räkor i lag, (330 g)
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl parmesan riven

Gör såhär:

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka chilin. Värm vatten med buljongtärningarna i en kastrull tills buljongen lösts upp.

Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, schalottenlök, chili och risunder omrörning ca 3 min. Späd med buljong och vin lite i taget.

Låt riset sjuda på låg värme och späd vartefter med mer buljong och vin. Rör om ofta. Efter ca 20 min är riset färdigt och ska vara mjukt men med en fasta kärna.

Låt kräftstjärtar och räkor rinna av och blanda ner dem i risotton. Halvera tomaterna och blanda ner dem och parmesanosten strax före servering.

Klart!

0 likes

Comments

comments