Glutenfri Saffranstårta med mandelbotten

Posted on Nov 25, 2013

Ingredienser:

Mandelbotten

  • 150 g sötmandel
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 3 st äggvitor

Saffransparfait

  • 0.5 pkt saffran (1/2 krm)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk stött kardemumma

Garnering

  • Lätt tinade hallon

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda finstött saffran och grädde.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen.

Finhacka mandeln med socker och kanel i matberedare eller mal den i mandelkvarn och blanda med socker och kanel.

Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner mandelsockret.

Bred ut smeten i formen.

Grädda på andra falsen nerifrån ca 25 minuter.

Vispa äggulor och florsocker pösigt.

Tillsätt kardemumman.

Vispa saffransgrädden och vänd ner i äggsmeten.

Bred ut smeten jämnt på den kalla mandelbottnen.

Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar.

14. Har den stått länge i frysen bör den tempereras en stund före servering. Garnera med lätt tinade hallon.

0 likes

Comments

comments