Glutenfri Saffranspannkaka

Posted on Jul 11, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Saffranspannkaka

Glutenfri Saffranspannkaka

4 portioner

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl strösocke
  • salmbärssylt 
och grädde till servering

Gör såhär:

Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något. Blanda i ägg, saffran, socker och mandel. Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.

Grädda i 200 °C i 20-30 minuter.

Låt svalna och skär upp i lagom stora portionsbitar. Servera med vispad grädde och salmbärsylt.

0 likes

Comments

comments