Glutenfri Saffranspannkaka med Ostkakestuk

Posted on Feb 9, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Saffranspannkaka med ostkakestuk

Glutenfri Saffranspannkaka med ostkakestuk

  • 3 stora ekologiska ägg
  • ½ dl kokosblomssocker eller råsocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt – ganska precis 5 dl- jag gör den laktosfri och med smak av vaniljstång och kanelstång
  • 250 g laktosfri Keso
  • 1 dl smulade mandelspån
  • 1 kuvert saffran

Gör så här:

Vispa upp äggen med socker och vaniljsocker, och tillsätt också saffran. Behöver bara vispas ihop lite lätt, inte lika fluffigt som till sockerkakssmet.

Rör ned risgrynsgröt och Keso, och smula ned mandelspån. Blanda om väl.

Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i ugnen på 180 grader. Min pudding behövde knappt 50 minuter på sig att bli klar, men om du har en lägre form kan det gå snabbare, kanske 35 – 40 minuter.

Pröva vartefter, den ska precis stanna i mitten, men får inte bli övergräddad.

Servera puddingen ljummen med lättvispad grädde och någon god sylt.

Receptet kommer från Kjersti Bylin Casteryds blogg Kjersti mat och prat.

 

0 likes

Comments

comments