Glutenfri Runebergs hallontårta

Posted on Feb 3, 2013

Ingredienser: Runebergs-tårta

150 g smör el bakmargarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl semper glutenfritt mjöl fin mix
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillin socker
1 sk mörkt kakao pulver
1 dl hallon sylt
1 dl glutenfria pepparkaks smulor

INDRÄNKNING
1/2 dl vatten
1/2 dl rom
2 msk socker

Från: Anna Wreeth

GLASYR
1 msk hallon sylt
2 tsk vatten
1 dl flor socker

Gör så här:
Rör det rumsvarma fettet och sockret väl. Vispa ner de rumstempererade äggen. Lägg i hallon sylt. Blanda mjöl, bakpulver, vanillin socker och kakao skilt. Sikta ner mjöl blandningen i smeten. Rör sist i krossade pepparkakorna.

Bred ut smeten i en smord och bröad rektangulär form. Ca 1 liter. Grädda i 175 grader i 45 minuter på nedersta ugnsfalsen.

Stjälp upp tårtbotten när den svalnat lite. Låt den kallna en stund. Diska formen och lägg botten tillbaka i formen

Värm ingredienserna till indränkningen i en kastrull. Fukta botten genom att skeda lagen över. Låt bottnen dra några timmar eller till nästa dag.

Stjälp upp tårtan på ett fat. Rör ihop hallon sylt, vatten och flor socker. Häll glasyren på. Låt den stelna.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar