Glutenfri Rulltårta

Posted on Jul 5, 2013

Ingredienser:

Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

  • 4 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Valfri sylt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250°C.

Vispa ägg och socker så att det blir pösigt.

Sikta potatismjöl och potatismjöl i en skål och vänd försiktigt ner det i äggblandningen.

Bred ut smeten på et bakpapper i en långpanna.

Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vakta noga så att det inte bränns.

Stälp upp rulltårtan direkt på ett sockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar över rulltårtan tills den svalnat helt. Då kan man enkelt dra bort bakplåtspappret.

Bred ut sylten på rulltårtan och rulla ihop. Låt stå i kylen ett par timmar innan du skär upp den.

8 likes

Comments

comments