Glutenfri rulltårta med hallonsylt och lemoncurd

Posted on Okt 4, 2012

Sötsugen på kvällskvisten? Då är det lätt att kasta ihop en rulltårta, se nedanför och prova baka en.
Du kommer inte bli besviken.

Ingredienser:

Botten:

  •  3 ekologiska ägg
  • 1,5 dl  fairtrade brunt rörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk siktad ekologisk kakao
  • 1 dl Lailas glutenfria blå mjölmix

Fyllning:

  • Hallonsylt
  • Lemoncurd

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader och täck en form på 30*40 cm med bakplåtspapper

Vispa ägg och socker tills det är väldigt luftigt och ljust

Tillsätt kakao, bakpulver och mjölmix

Häll ut smeten på plåten och ställ in på nedersta våningen i 5-8 minuter, håll den under uppsikt efter 5 minuter för det går väldigt fort

Sockra ett annat bakplåtspapper och vänd över bottnen på det sockrade pappret, dra så av pappret på toppen, pensla pappret med kallt vatten om botten inte vill lossna direkt

Låt botten svalna lite innan du har på fyllningen och rullar ihop den

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar