Glutenfri Rulltårta med choklad, jordgubbar och banan

Posted on Okt 4, 2012

 

Ingredienser:

  • 3 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk glutenfritt mjöl
  • 7 stora färska jordgubbar och 1/2 banan

Gör såhär:

Vispa ägg och socker med köksmaskin eller elvisp tills den är luftig och fluffig

Blanda potatismjöl, kakemiks och bakpulver i en plastpåse och vänd det ner i smeten med en slickepott och blanda tills det är klumpfritt

Häll smeten på en plåt med non stick belägg eller bakplåtspapper

In i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter, men håll ett öga på den för gränsen mellan perfekt till bränd är hårfin

Låt kakan svalna några minuter, så pass att kanterna dragit ihop sig men att den fortfarande är lite ljummen, då vänder du upp botten på ett annat bakplåtspapper

Blanda margarinet, mjölken, sockret, kakaon och mjölmixen i en kastrull, koka upp och vispa tills den tjocknar och häll det sen över botten

Skär frukten i bitar och bred ut över chokladen, rulla ihop kakan på långsidan och låt den ligga och vila  innan du skär upp den för att undvika att den blir platt, men har du bråttom så är givetvis smaken ju detsamma

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar