Glutenfri Rosentårta
Posted
on Okt 24, 2013
Ingredienser:
Botten
- 300 g smör
- 4 ägg
- 5 dl socker
- 425 g ljus mjölmix
- 4 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
- 1 msk rosenvatten
Glasyr:
- 100 g naturell färskost
- 5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 g jordgubbar
- Rosor till dekorering
Gör såhär:
Rör ihop ägg och socker ordentligt för hand (vispa inte fluffigt med elvisp).
Blanda bakpulver med mjölmixen och rör i alla ingredienser utom smör till en jämn smet.
Låt smeten stå framme och vila 20 minuter. Blanda sedan i det smälta smöret.
Fördela i 2 springformar.
Grädda ca 30 minuter i 175 grader.
Glasyr:
Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Skär jordgubbarna i små bitar och rör ner dem ordentligt.
Låt kakorna svalna helt innan du brer ett lager glasyr på den ena, lägger den andra ovanpå och täcker hela tårtan med glasyr.
Dekorera med rosenblad.
Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.
0 likes