Glutenfri Rosecake

Posted on Sep 30, 2013

Ingredienser: 

Glutenfri Rosecake

Glutenfri Rosecake Foto: Sonja Dahlgren

Tårtbotten:

  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g rismjöl
  • 25 g potatismjöl
  • socker att strö på bakplåtspappret

Fyllning:

  • ca 100 g hallonsylt

Dekoration:

  • 250 g laktosfritt smör
  • 450 g florsocker
  • 4-6 tsk hett vatten (börja med en mindre mängd och ta en tesked i taget)
  • röd karamellfärg

Gör såhär:

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, i ca 10 minuter.

Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med sockersmeten.

Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×30 cm, och häll smeten ovanpå.

Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.

Lägg ett nytt bakplåtspapper på ett värmetåligt underlag och strö rikligt med socker ovanpå.

Stjälp upp kakan på bakplåtspappret.

Duscha eller pensla kallt vatten på det papper som nu är uppåt och dra försiktigt av det från kakan.

Låt kakan svalna innan den dekoreras

Dela kakan i två fyrkantiga delar och bred hallonsylt på den undre delen, lägg den andra ovanpå.

Vispa samman smör, florsocker och hett vatten ett par minuter till en luftig smörkräm, tillsätt några droppar karamellfärg och blanda in tills du får den färg du önskar.

Smörkrämen ska vara luftig och mjuk, men inte lös.

Spackla tårtan med ett tunt lager smörkräm. Lägg resten av smörkrämen i en spritspåse med en s.k. stängd stjärntyll. Spritsa rosor över tårtan.

Receptet kommer från Appen Cook&Bake glutenfree

1 likes

Comments

comments