Glutenfri Risotto Milanese

Posted on Aug 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Risotto Milanese

Glutenfri Risotto Milanese

  • 2 dl arborioris
  • 5-6 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1 gul lök
  • ev. 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/2 pkt saffran, o,25 g, upplöst i lite buljong
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2-3 msk rumsvarmt smör
  • 1 dl parmesanost
  • svartpeppar

Gör såhär:

Låt buljongen koka upp och håll den varm på spisen.

Skala och hacka löken och fräs den i oljan i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset.

Häll på ungefär 1 dl av den varma buljongen och rör om med en träslev tills den absorberas av riset. Sedan är det bara att fortsätta att hälla på buljongen.. Tillsätt saffranet efter en kvart. Rör oavbrutet. Risotton ska sjuda hela tiden och inte brännas vid.

Efter ca. 20-30 minuter är riset klart. Om buljongen tar slut innan dess kan du fuska med lite kokande vatten.

Ta risotton från värmen och rör i smör och parmesan. Peppra

Servera risotton med lite riven parmesan.

0 likes

Comments

comments