Glutenfri Risotto med kantareller

Posted on Sep 23, 2013

Ingredienser:

  • 4 dl risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 liter kantareller
  • salt, svartpeppar
  • en liten bit västbottenost

Gör såhär:

Koka upp 1 liter grönsaksbuljong.

Finhacka löken och skiva vitlöken tunt.

Fräs löken mjuk i 2 msk rapsolja i en vid kastrull.

Hacka kantarellerna i mindre bitar. Lägg några små och fina svampar åt sidan (att pynta risotton med).

Tillsätt svampen till löken, tillsammans med riset.

Låt fräsa tills riset är glansigt.

Tillsätt 1 dl vitt vin och låt det koka in i riset. Späd med lite buljong i taget medan risotton småputtrar på låg värme, ungefär 1-2 dl buljong åt gången som får koka in vartefter. Rör om försiktigt mellan spädningarna.

Dra risotton från värmen när riset är kokt men med en liten kärna kvar i riset. Det går åt  ungefär 8-9 dl grönsaksbuljong. Risotton ska vara krämig.

Stek de sparade kantarellerna i lite smör.

Vänd ner riven västerbottenost i risotton och toppa med de smörstekta kantarellerna.

 

 

0 likes

Comments

comments