Glutenfri risotto med champinjoner

Posted on Aug 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Risotto

Glutenfri Risotto

För 4-6 personer

  • 1,5 L grönsaksbuljong
  • olivolja
  • 1 liten lök, skalad och finhackad
  • 400 g arborioris
  • 15 cl vitt vin
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 nävar tvättad och tunt skivad svamp exempelvis champinjoner
  • hackad körvel, dragon, basilika eller persilja blad
  • saften av 1 citron
  • 3 msk mascarpone
  • 2 dl riven parmesanost
  • riktigt god olivolja

Gör såhär:

Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm.

Skala och hacka löken och fräs den i lite olivolja i en stor tjockbottnad kastrull. Rör i riset, tillsätt vinet och häll på buljongen lite i taget (ca. 1 dl i taget). Rör hela tiden så att buljongen absorberas av riset. Fortsätt så. Efter ca 30 minuter känns riset krämigt och mjukt på utsidan men har fortfarande en fast kärna. Då är det klart. Använd lite extra buljong eller lite kokande vatten om risotton känns torr.

Stek svampen så att den blir mjuk. Blanda sedan de stekta champinjonerna i en skål tillsammans med de hackade örterna, en nypa salt och citronsaft.

Blanda ner mascarpone och parmesan i risotton. Täck med ett lock och låt risotton vila i ca 3 minuter.

Servera risotton med champinjonerna, lite riven parmesan och några droppar olivolja.

Receptet kommer från bloggen By Louise

 

1 likes

Comments

comments