Glutenfri Quiche Lorraine

Posted on Mar 18, 2013

Originalet kommer från den nordöstra delen av Frankrike, Lorraine, men det finns tusentals varianter beroende på säsong, humör och såklart vad man har i kylen.

Ingredienser:

Glutenfri Quiche Lorraine

Glutenfri Quiche Lorraine

Pajdeg:

100 g smör

1 1/2 dl rismjöl

1 1/2 dl durramjöl

1/2 dl psylliumfröskal

1 nypa salt

1 st ägg

2 msk vatten

Fyllning:

150 g rökt skinka

250 g riven ost, tex grevé

4 ägg

4 dl mellangrädde

ca 1 krm salt

ca 1 krm mald svartpeppar

Gör såhär:

Nyp ihop smöret, mjölet, psylliumfröskal och salt. Tillsätt ägget och till sist vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca. 15 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i ca. 15 minuter.

Skär skinkan i små tärningar.

Lägg ost och skinka i pajskalet.

Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över skinkan och osten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min, 225 grader. tills fyllningen har stelnat och fått fin färg.

Servera med en god sallad.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar