Glutenfri purjolökspaj

Posted on Apr 19, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Purjolökspaj

Glutenfri Purjolökspaj

Pajdeg:

  • 100 g Smör
  • 1 1/2 dl Rismjöl
  • 1 1/2 dl Durramjöl
  • 1/2 dl Psylliumfröskal
  • 1 Ägg
  • 2 msk Vatten
  • Salt

Fyllning:

  • 2 stora purjolökar
  • ca. 2 msk margarin eller smör
  • 3-4 dl färskriven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 3 dl standardmjölk
  • salt, svartpeppar

ca. 20 st pimientofyllda gröna oliver.

Gör såhär:

Nyp ihop smör, mjöl, psyllium och salt.

Tillsätt ägg och sist vatten.

Blanda till en deg och tryck ut den i en stor pajform eller flera små. Vila i kylen ca 15 min.

Förgrädda i 200 grader ca. 15 minuter.

Slitsa upp, skölj och skär purjolöken i cm stora ringar. Fräs den försiktigt i smör i rymlig stekpanna ca 5 minuter.

Lägg 1/3 av den rivna osten i det förgräddade pajskalet. Bred ut purjofräset och slå på en smet av ägg, mjölk och riven ost, lite salt och nymald peppar.

Placera ut skivade piementooliver så att de röda ”prickarna” syns. Toppa med lite riven ost.

Grädda pajen i 200° i 30-40 minuter.

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar