Glutenfri Pumpapaj

Posted on Sep 22, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Pumpapaj

Glutenfri Pumpapaj

Pajdeg:

  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl havremjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 1 nypa salt
  • 100 g laktosfritt smör (Valio)
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 4 dl grovhackad pumpor
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk maizena
  • 2 dl laktosfri grädde

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Blanda i ägget och vatten och knåda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kyl eller frys i ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten av pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kallna.

Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

0 likes

Comments

comments