Glutenfri Pumpapaj med pekannötter

Posted on Okt 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Pumpapaj med pekannötter

Glutenfri Pumpapaj med pekannötter

Pajdeg:

  • 1 1/2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl durramjöl eller havremjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 1 nypa salt
  • 100 g laktosfritt smör (Valio)
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 250 g finriven pumpa
  • 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk maizena
  • 75 g pekannötter

Gör såhär:

Pajdeg: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Blanda i ägget och vatten och knåda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kyl eller frys i ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten av pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Fyllning: Blanda pumpa, kondenserad mjölk, ägg och muscovadosocker. Rör ner pepparkakskrydda och siktad maizena. Var noga med att maizenan inte klumpar sig.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

Häll smeten i pajskalet och grädda i ca. 50 minuter i mitten av ugnen. Strö över nötterna efter halva tiden.

Servera med vaniljglass.

0 likes

Comments

comments