Glutenfri Pumpa- och sötpotatissoppa

Posted on Sep 22, 2013

Ingredienser:

Butternut pumpa

Butternut pumpa

  • 200 g pumpa i skivor (en halv butternutpumpa)
  • 100 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 – 1 st röd chili, urkärnad
  • 5 dl vatten
  • rivet skal av en apelsin
  • 4 dl kokosmjölk
  • koriander

Gör såhär:

Skiva och skär pumpan och sötpotatisen i mindre bitar.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en gryta och tillsätt pumpa och potatsi.

Riv ingefära, finhacka chilin och tillsätt detta och låt fräsa med.

Späd med vatten och koka till potatsien och pumpan är mjuk.

Blanda ner apelsinskal. Mixa med mixerstav.

Tillsätt kokosmjölken och låt soppan koka upp igen. Koka några minuter.

Servera soppan med lite hackad koriander.

0 likes

Comments

comments