Glutenfri Pizza

Posted on Jun 30, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Pizza

Glutenfri Pizza Foto: Filippa Tredal

  • 10 g jäst
  • 400 g kallt vatten
  • 50 g rismjöl
  • 20 g Kungsörnen Majsmjöl
  • 90 g Kungsörnen Bovetemjöl
  • 60 g maizena
  • 1/2 tsk salt
  • 15 g fiberhusk
  • Majsmjöl till  utbakning
  • Tomatsås
  • Riven ost
  • Skinka eller annat favvotillbehör

Gör såhär:

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg.

Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

Bred tomatsås över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina favorittillbehör.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter

Receptet kommer från boken Nytt Bröd!

 

0 likes

Comments

comments