Glutenfri Pizzabotten

Posted on Apr 4, 2013

Ingredienser:

  • 1 plåtpizza, (Gör gärna 1 ½ sats av degen för att få lite mer botten, om man inte vill kavla den supertunt.)
  • Pizzabotten:
  • 100 g riven västerbottensost eller annan smakrik ost
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde eller mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,25 dl kokosmjöl (ej mixade kokosflingor utan kokosmjöl, tex. från Aman Prana)

Lite salt

Gör så här:

Vispa ägg och grädde/mjölk. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner dem i smeten. Blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt, kavla gärna ut den med hjälp av hushållsplast mellan deg och kavel. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader.

Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 grader tills osten smält och allt fått fin färg.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar