Glutenfri Pizza

Posted on Nov 26, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Pizza

Glutenfri Pizza

Tomatsås

  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kokosolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1– 2 msk oregano, torkad
  • eller färsk

Pizza

  • 1 dl vita skalade sesamfrön
  • 1 1/2 dl ljust teffmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 3 ägg
  • 1 dl valfri mjölk

Receptet ger 2 medelstora pizzor eller 1 plåt.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°.

Börja med tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i kokosolja i en kastrull.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, agavesirap och kryddor och låt sjuda till en fin tomatsås. Rör om några gånger under tiden. Låt såsen svalna.

Blanda alla torra ingredienser till pizzan. Vispa därefter ner mjölk och ägg till en smet. Låt stå och dra i 5 minuter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten.

Grädda i mitten av ugnen i 1O–12 minuter.

Ta ut pizzan och lägg på tomatsås och valfri topping. Sätt in i ugnen i ytterligare 1O–15 minuter.

Förslag på topping är grönsaker, bönröror, lök, vitlök, banan,

ananas, curry, sesamfrön.

 

Receptet kommer från boken Friendly Food!

0 likes

Comments

comments