Glutenfri Persikopaj

Posted on Apr 22, 2013

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 st vaniljstång
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 st persikohalvor, konerverade
  • 2 dl hallon

Servera med vaniljglas eller en klick vispgrädde.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Blanda socker, mjölmix och bakpulver och rör i smöret. Tryck ut degen i en pajform.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samman fröna med socker och ägg och rör i crème fraîche.
Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Häll på fyllningen runt om, och var noga med att inte hälla på persikorna – annars kan de få ful färg i ugnen. Placera till sist ut hallonen.
Grädda i 20-30 minuter och låt svalna.
Servera gärna med en klick glass eller grädde!
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar