Glutenfri pepparkaksdeg till kakor och hus

Posted on Dec 9, 2012

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50g smör
  • 1/2 msk malen kanel
  • 1/2 msk malen ingefära
  • 1/2 msk malda kryddnejlikor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 8-9 dl Lailas glutenfria mjölmix (det blå paketet)

Gör så här:
Blanda socker, sirap och smör i en kastrull och värm tills smöret smält. Tillsätt kryddor och mjölk. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke och blanda ihop med smörblandningen. Obs! Smeten är ganska rinnande. Häll i en plastpåse och låt vila i kylskåp minst ett dygn. (Jag tyckte degen var godare dag två.)

Ugn 175 grader i 5 minuter på ett ungefär. Mitt i ugnen.

Kakorna flyter inte ut. Denna deg uppför sig precis som ”vanlig” deg!

Ett tips: Värm en degklump i micron innan du börjar kavla, annars smular degen lätt. Enda nackdelen. Men med en micro tillhands, så fungerar även kavlingen utmärkt.

Glöm inte mjöl på bakbordet!

1 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar