Glutenfri pasta med gremolata och kycklingspett

Ingredienser: 

Gremolata

  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Kycklingspett

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl sweet chili
  • 1 msk olja
  • grillspett
  • 4 port glutenfri pasta ICAs Casarecce
  • 65 g ruccola
  • 1 dl solroskärnor (saltade och rostade)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.

Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.

Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med rucola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.

Receptet kommer ifrån ICA!