Glutenfri Påsktårta

Posted on Mar 26, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Påsktårta

Glutenfri Påsktårta

Kaka:

2,5 dl mandelmjöl
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
rivet skal från ½ citron
2 dl filmjölk eller yoghurt
2 ägg
½ dl socker

Topping:

3 dl grädde
½-1 vaniljstång eller 2 msk vaniljsocker
färska bär eller frukt

Gör såhär:

Blanda först de torra ingredienserna i en skål, och vispa ner filmjölken. Vispa upp ägg med socker till hårt skum i en annan bunke och vänd sedan samman alltihop försiktigt.

Häll över i en smord springform och grädda i 175 grader ca 45 minuter.

Låt kallna. Kan stå i kylskåp flera dagar i förväg.

Vispa 3 dl grädde med kärnorna ur en vaniljstång. Klicka på grädden på kakan och strö över dina favoritbär, frukter, hyvlad choklad och annat gott och njut.

Tips! Vill man helt utesluta vanligt socker, byt ut strösockret mot agavesirap, ca 50g. Kakan får mindre färg, men god ändå!

Recept: Oscar Målevik

1 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar