Glutenfri Påsktårta choklad

Posted on Mar 25, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Påsktårta

Glutenfri Påsktårta

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg delade i gulor och vitor
  • 1 1/2 dl glutenfritt mjöl/mix

Glasyr:

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1-2 msk smör

Gör såhär:

Smält chokladen i en liten tallrik över kokande vatten. Bryt den i bitar så går det fortare.

Rör smör och socker riktigt mjukt och poröst.

Lägg i en äggula i taget och rör om. (Spara vitorna).

Häll sedan ned den varma chokladsmeten och rör om. Tillsätt mjölet.

Vispa äggvitorna riktigt fluffiga och styva. Vänd ned hälften av äggvitorna i chokladsmeten, sedan resten med varsamma rörelser.

Häll smeten i en bröad form ca 1,5 liter.

Grädda i 175 grader ca. 30-35 min.

Låt kakan svalna.

Glacera med smält blockchoklad med en smörklick i.

Garnera med små söta marsipankycklingar.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar