Glutenfri Paj med rödbetor timjan och västerbottenost

Posted on Sep 19, 2013

Ingredienser:

Glutenfri rödbets och västerbottenpaj med quinoabotten

Glutenfri rödbets och västerbottenpaj med quinoabotten

  • 4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl hackad timjan
  • 300 g västerbottenost
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbara kanter, 24 cm diameter.

Förgrädda pajskalet i 15 minuter i ugnen.

Skala och grovriv morot, rödbeta och lök. Stek grönsakerna i 1 msk olja ca 5 minuter. Tillsätt 1/2 tsk salt och den hackade timjan.

Balnda i hälften av västerbottenosten. Häll blandningen i pajskalet.

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Smaksätt med resten av saltet. Häll detta över grönsaksblandninge och strö över resten av osten. Toppa med ett par kvistar timjan.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca. 45 minuter. Lägg över lite folie mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

 

 

1 likes

Comments

comments