Glutenfri Paj med feta och soltorkade tomater

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 4 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 1 dl kesella/kvarg
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 1 stor rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • pepparmix
  • 1 1/2 dl Palermo pastasås
  • 250 g fetaost
  • 100 g blandade gröna och svarta oliver
  • 50 g soltorkade marinerade tomater
  • 1 tsk oregano

Äggsmet:

  • 3 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Hacka samman mjöl, salt och smör. Det går snabbt och lätt i matberedare. Tillsätt kesella och vatten. Blanda tills en deg bildas. Ställ den svalt.

Kavla eller tryck ut degen. Lägg den i en stor pajform, ca 30 cm i diameter (för 6 port). Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.

Skala och skiva gul, röd och vitlök. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs all lök i olivolja tills den mjuknar. Krydda med lite pepparmix.

Bred pastasåsen på pajskalet. Fördela löken ovanpå. Skär fetaosten i bitar och lägg på dem tillsammans med oliver och tomater. Strö över oregano.

Vispa samman äggsmeten. Krydda, häll den över pajen. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.

 

 

1 likes

Comments

comments