Glutenfri Osso Buco

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Osso Buco

Glutenfri Osso Buco

  • ca 1200 g kalvlägg
  • ca 1/2 dl majsmjöl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/3 liten rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 1/3 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar

Gremolata:

  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja

Gör såhär:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Snitta kanten på köttskivorna och vänd dem i majsmjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.

Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.

Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benen. Riv skalet av citronen och smaksätt grytan med lite pressad citronsaft.

Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja.

Servera med glutenfri pasta och gremolata.

 

0 likes

Comments

comments