Glutenfri och lite nyttig Chokladkaka

Posted on Jan 16, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Chokladkaka

Glutenfri Chokladkaka

  • 100 g sötmandel
  • 20 st färska dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 enkel espresso (alternativt ca 3 msk starkt kaffe)
  • 100 g mörk choklad

Garnering

  • valnötter till garnering

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna ca: 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna.

Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kakao, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Grovhacka nötterna och tillsätt dem i smeten och blanda väl.

Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium).

Smält chokladden över ett vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred över den smälta chokladen över kakan.
Garnera med valnötter.

Ställ in kakan i frysen så att den stelnar- då är den absolut som godast!

ÄT och NJUT!

Receptet kommer från Stina Patetsos! Här hittar ni hennes härliga blogg!

 

0 likes

Comments

comments