Glutenfri och laktosfri Sockerkaka

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en avlång kakform som rymmer 1,5 liter (för 1 kaka). Strö den med glutenfritt ströbröd eller kokos.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.

Grädda kakan i nedre delen an ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr.

Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.

För alla

Kakan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

0 likes

Comments

comments