Glutenfri nötrulltårta med färskost och bär

Posted on Jan 27, 2013

Ingredienser: Nötrulltårta kopia

100 g hasselnötter

2 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

3 st ägg

1,5 dl strösocker

Fyllning:

200 g naturell färskost

1 msk mjölk

2 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl blåbär

1,5 dl smultron

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250°.

Mal nötter i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smetem i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.

Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.

Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.

Blanda ingredienserna till fyllningen. Bred fyllningen på den avsvalnade botten. Rulla ihop.

Från: alltommat.se

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar