Glutenfri Mustig Kycklinggryta

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

  • 500 g kyckling lårfilé
  • 250 g små gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin att steka i
  • 1 msk maizena
  • 1 dl rödvin
  • 12 dl Kelda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 10 st katrinplommon
  • 12 dl valnötter
  • färsk timjan

Gör så här:

Dela kycklingen i stora bitar.

Skala lök och morötter. Skär morötterna i tunna slantar.

Salta, peppra och bryn kycklingen i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop maizena, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt koka 5 min under lock.

Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna och koka 5 min till.

Garnera med färsk timjan och servera grytan gärna med smörstekt svamp och kokt potatis.

 

 

0 likes

Comments

comments