Glutenfri morotskaka

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl Schär Mix C
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk mald nejlika
  • 200 gram smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 ekologisk citron skal och saft
  • 200 gram philadelphiaost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa olja och socker tills det är luftigt och egentligen vitt men jag hade inte så mycket socker hemma så fick ersätta med farinsocker och då blir det ju aldrig vitt

Blanda i dom rivna morötterna och äggen, ett i taget

Blanda dom torra ingredienserna i en liten plastpåse och skaka tills allt är blandat, rör det ner i smeten

Häll upp smeten i en smord och bröad kakform, gräddas i 40 minuter.

Toppingen: Vispa smöret, florsockret, citronen och vaniljsockret tills det blir poröst och vitt.

Vispa då ner philadelphiaosten och vispa tills det är klumpfritt.

Bred på toppingen över kakan när den svalnat, pynta med det rivna citronskalet (jag använde apelsinskal också)

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar