Glutenfri och mjölkfri Morotskaka

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl mjölmix, glutenfri och utan mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölkfritt margarin
  • 3 dl rivna morötter

Glasyr:

  • 50 gram sojamjukost
  • 25 gram mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft

Form:

  • 0,25 gram margarin mjölkfritt
  • 0,5 dl glutenfritt ströbröd

Gör såhär:

De rivna morötterna gör kakan saftig och god och ger lite extra krydda. Kakan är god som den är, men glasyren förhöjer smaken ytterligare.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel. Häll i mjölblandningen, matfettet och morötterna. Rör till en jämn smet och häll i en kakform.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den varma kakan.

 

0 likes

Comments

comments