Glutenfri morotskaka med limefrosting

Posted on Mar 12, 2013

Ingredienser:

Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka

3 morötter (normalstora), skalade och fint rivna

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smör

2 dl rismjöl

1 dl maizena

2 msk psylliumfröskal

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk ingefära

1/2 dl mjölk

Limefrosting:

50 g mjukt smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 lime, rivet skal

1/2 lime, pressad saft

200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en springform med glutenfritt ströbröd.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i ägg- och sockersmeten tillsammans med smöret och mjölken.

Vänd till sist ner de rivna morötterna i smeten och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.

Täck formen med bakduk och låt kallna.

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred den över kakan. Garnera gärna med rivet skal av lime och skivad lime.

Tips! Kakan går att frysa med glasyr på, men skiva den först.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar