Glutenfri Morotskaka

Posted on Feb 9, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka

Kakan:

  • 4 st ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 6 dl fint rivna morötter
  • 4,5dl socker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel

Glasyr:

  • 200 g färskost
  • 25 g smör
  • 2 – 2,5 dl florsocker
  • 1-2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg och socker så att det blir riktigt fluffigt, enkelt med elvisp.

Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.

Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet.

Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen försiktigt så att fluffet inte försvinner, vänd där efter i morötterna.

Häll smeten i en smörad och ströbröad form, jag använde polenta istället för ströbröd.

Låt kakan gräddas i ca 60min. Det kan ta längre tid. Om den är lite kladdig låt den stå inne i ca 10 min till, kolla försiktigt med sticka.

När kakan är klar, vänd ut den från formen på ett fat och låt svalna. Under tiden gör du glasyren.

Häll ner alla ingredienser i en bunke. Om du har hårt smör smält det, annars kan du använda flytande margarin/smör. Blanda allting till en jämn smet och smaka av. Jag började med 2 dl florsocker och hällde därefter i lite extra, det är en smaksak hur syrlig glasyr du vill ha. Mer syra – mindre socker.

Lägg på glasyer på kakan och toppa gärna med frukter och bär!

Hoppas det smakar!

 

 

2 likes

Comments

comments