Glutenfri Morotskaka

Posted on Sep 30, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka Foto: Sonja Dahlgren

Bottnar, 3 st:

  • ca 5 morötter
  • 4 ägg
  • 360 g strösocker
  • 150 g laktosfritt smör
  • 165 g maizena
  • 135 g glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ingefära
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g laktosfri mjölk

Frosting:

  • 300 g laktosfri grädde
  • 300 g laktosfri färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g florsocker

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5-7 minuter.

Smält smöret.

Riv morötterna fint.

Blanda smör, morötter och mjölk.

Blanda de torra ingredienserna väl.

Blanda ihop alltsammans snabbt.

Häll tre smorda runda lika stora formar ca 20 cm, baka i 175 grader 35 minuter.

Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, så att den blir riktigt fast.

Blanda försiktigt i cream cheese.Lägg ca 1/3 av krämen mellan bottnarna och spackla resten över morotskakan.

Receptet kommer från Appen Cook&Bake glutenfree

0 likes

Comments

comments