Glutenfri Morotskaka

Posted on Apr 1, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka

Kaka:

4 dl Ewalie brödmix

2,5 dl rapsolja

3 ägg

4 dl rivna morötter

1 dl råsocker

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 dl grovhackade valnötter

Topping:

2 dl färskost

1 dl Crème fraiche

1 tsk vaniljpulver

1 citron, rivet skal

2 morötter, rivna, används till dekor
Gör så här:

Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja.

Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna.

Hacka valnötterna.

Skala och riv morötterna.

Blanda ner valnötterna och morötterna i smeten. Rör om ordentligt.

Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö.

Häll smeten i formen och grädda i ugn på 200 grader i 40–45 minuter. Låt kakan svalna.

Blanda färskost, crème fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål.

Bred blandningen över kakan. Dekorera med rivna eller svarvade morötter.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar