Glutenfri Morotskaka

Posted on Mar 28, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka

(8–10 bitar)

Kakan:

4 dl Ewalie brödmix

2,5 dl rapsolja

3 ägg

4 dl rivna morötter

1 dl råsocker

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 dl grovhackade valnötter

Topping:

2 dl färskost
1 dl Crème fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 citron, rivet skal
2 morötter, rivna, används till dekor

Gör så här

Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja.

Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna.

Hacka valnötterna.

Skala och riv morötterna.

Blanda ner valnötterna och morötterna i smeten. Rör om ordentligt.

Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö.

Häll smeten i formen och grädda i ugn på 200 grader i 40–45 minuter. Låt kakan svalna.

Blanda färskost, crème fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål.

Bred blandningen över kakan. Dekorera med rivna eller svarvade morötter.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar