Glutenfri mild Pumpasoppa

Posted on Sep 22, 2013

Ingredienser:

Butternut pumpa

Butternut pumpa

  • 200 g pumpa (ungefär en halv butternutpumpa)
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja till stekning
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 citrongräs
  • 1/2 liter vatten
  • 2 små potatisar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1/2 apelsin
  • salt

Gör såhär:

Skala och skär pumpan i tärningar. Fräs den tillsammans med den finhackade vitlöken i lite olja.

Lägg i riven ingefära, krossat citrongräs och späd med vatten.

Finriv potatisen och låy den koka med några minuter tills ungefär hälften av vätskan har kokat bort. Späd med kokosmjölken.

Låt soppan puttra på svag värme i tio minuter. Fiska upp citrongräset och mixa därefter soppan.

Runda av med att pressa i lite apelsinsaft och smaka av med salt.

 

0 likes

Comments

comments