Glutenfri Midsommartårta

Posted on Jun 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Midsommartårta

Glutenfri Midsommartårta

Mandelkaksbotten:

  • 2 1/2 dl ICAs mandelmjöl
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl yoghurt
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 citron (rivet skal)

Topping:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • JORDGUBBAR

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa därefter ner yoghurten.

Vispa upp äggen med sockret så att det blir pösigt. Vänd ned äggblandningen försiktigt i smeten tillsammans med det rivna skalet av citronen.

Häll över i en kakform. Grädda i ugnen 35-45 minuter.

Låt kakan kallna. Förvara den i fördel i kylen flera dagar i förväg.

Vispa grädden med fröna från vaniljstången. Klicka på grädden på kakan och dekorera med JORDGUBBAR.

Receptet kommer ursprungligen från boken Friendlybread 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar